Een autoverzekering afsluiten bij het beste verzekeringskantoor van Wetteren

 

Wilt u de best mogelijke autoverzekering afsluiten en woont u in regio Wetteren? Klop gerust aan bij Donners Verzekeringen voor de beste begeleiding wanneer u een verzekering voor uw auto te Wetteren wil afsluiten. Wij staan klaar voor zowel particulieren, zelfstandigen als kmo’s.    

Uw expert in autoverzekering in regio Wetteren

Belgen nemen hun auto om allerlei redenen: om naar het werk te gaan, de kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen... Zo raakt het wegennet overvol en stijgt het risico op ongevallen. Een volledige dekking van uw voertuig is dus geen overbodige luxe, maar een echte noodzaak. Een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering volstaat niet om goed beschermd te zijn. Een autoverzekering hebben is allesbehalve een overbodige luxe en dat is in Wetteren niet anders. Dit geldt uiteraard ook wanneer u uw brommer of ander voertuig wil laten verzekeren.

Burgerlijke aansprakelijkheid

Waarom een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid afsluiten?

In België is de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, ook wel BA genoemd, verplicht voor iedereen die zich op de openbare weg begeeft met een gemotoriseerd voertuig (auto, moto, mobilhome, gemotoriseerde rolstoel, enz.) en met bepaalde aanhangwagens. Uw BA dekt alle schade veroorzaakt aan uw passagier(s) en aan derden bij een ongeval waarvoor u aansprakelijk bent. Opgelet, medebewoner van Wetteren: uw BA-verzekering vergoedt uw verwondingen als bestuurder niet, en ook niet de schade aan uw eigen auto.

Wat is gedekt in de verzekering burgerlijke aansprakelijkheid?

Het principe van de verzekering BA auto is hetzelfde voor alle verzekeringsmaatschappijen binnen en buiten Wetteren, maar de dekkingen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Sommige uitbreidingen die verzekerden echte gemoedsrust bieden, kunnen leiden tot een extra premie. Daarom raden we u aan om het aanbod van elke verzekeraar grondig te bekijken voor u uw keuze maakt. Het kan gaan om de volgende uitbreidingen:

 • Bijstand bij een ongeval (alleen in België of ook in het buitenland);
 • Terbeschikkingstelling van een vervangvoertuig;
 • Bestuurdersverzekering.
Mijn voertuig verzekeren

Wat is een omniumverzekering?

De omniumverzekering is een aanvullende dekking bij de verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, die de stoffelijke schade aan uw voertuig dekt. Een optioneel maar niet-onbelangrijk onderdeel van uw autoverzekering in Wetteren of elders dus. Verzekeraars geven u meestal de keuze tussen twee dekkingen: een kleine of een grote omnium.

Wat is gedekt in de kleine omnium?

Beste medebewoner van Wetteren, In het algemeen beschermt een kleine omnium binnen de verzekering van uw auto of ander voertuig u tegen schade veroorzaakt door:

 • Brand;
 • Glasbreuk;
 • Aanrijding met dieren;
 • Diefstal of vandalisme;
 • Ongevallen gelinkt aan natuurfenomenen: overstroming, hagel, storm...

Lijkt de ‘kleine’ omnium u niet meer essentieel? Weet dan dat bepaalde verzekeraars producten aanbieden die specifiek een deel van die waarborgen dekken, zoals natuurrampen en/of glasbreuk.

Wat is gedekt in de grote omnium?

Deze verzekering biedt dezelfde dekking aan u en uw auto als de kleine omnium, met daarbovenop nog een extra bescherming (wij van Donners Verzekeringen te Wetteren zijn dus vaak geneigd u deze aan te raden). De grote omnium dekt schade aan uw voertuig veroorzaakt door:

 • Uzelf (bijv. u raakt een paaltje tijdens het parkeren);
 • Niet-geïdentificeerde derden (bijv. een winkelkarretje beschadigt uw auto op de parking van een supermarkt).

Bovenop de omniumdekking bieden sommige verzekeraars binnen en buiten Wetteren in ruil voor een eventuele extra premie de volgende voordelen op uw autoverzekering:

 • Geen premieverhoging na een ongeval;
 • Voordelige berekening van de afschrijving;
 • Vaste of flexibele vrijstelling;
 • Terbeschikkingstelling van een vervangvoertuig bij een ongeval of diefstal.

Heeft u een tweedehandsauto en wilt u een omniumverzekering? Sommige verzekeraars hebben oplossingen specifiek voor tweedehandsauto's.

De bestuurder verzekeren

De bestuurder verzekeren

Uw verzekering BA auto en de omnium dekken de verwondingen van uw passagiers en derden, en stoffelijke schade aan uw voertuig, zowel in Wetteren als elders. Bij de meeste verzekeringen BA auto bent u, als bestuurder, de enige die niet wordt vergoed bij een ongeval in fout. Uw medische kosten en eventueel inkomstenverlies zijn dus voor uw rekening, en een ziekenhuisrekening kan al snel torenhoog oplopen. Een bestuurdersverzekering is dus zeker zinvol.

Wat is gedekt in de bestuurdersverzekering?

Er zijn veel verschillende formules, maar de meeste verzekeraars bieden u:

 • Terugbetaling van de medische kosten en ziekenhuiskosten;
 • Dekking bij invaliditeit;
 • Vergoeding van het financieel verlies in geval van arbeidsongeschiktheid;
 • Betaling van een kapitaal bij overlijden.

Daarnaast bieden sommige verzekeraars ruimere dekkingen en terugbetalingsvoorwaarden in ruil voor een eventuele extra premie:

 • Vergoeding van alle medische kosten;
 • Terugbetaling van materiële en morele schade als gevolg van invaliditeit;
 • Ruimere schadevergoeding voor de naasten in geval van overlijden van de bestuurder.

Contacteer ons gerust voor meer informatie op het nummer 09/369 01 43 of door een e-mail te sturen naar info@verzekeringendonners.be.

Bijstandsverzekering

De voordelen van een bijstandsverzekering

De bijstandsverzekering is een heel interessante aanvulling op uw verplichte verzekering BA auto en op uw omniumverzekering in Wetteren, België en in het buitenland. Bij een probleem op de weg met uw auto, vergoedt uw bijstandsverzekering de kosten voor de pechverhelping en bepaalde bijkomende kosten (slepen, begeleiding van personen enz.).

Wat is gedekt in een bijstandsverzekering?

De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden zowel bijstand aan het voertuig als aan personen. De bijstand aan het voertuig dekt:

 • Slepen;
 • Herstelling;
 • Terbeschikkingstelling van een vervangvoertuig;
 • Levering van reserveonderdelen.

 De bijstand aan personen dekt:

 • Repatriëringskosten;
 • Huisvestingskosten;
 • Hospitalisatiekosten;
 • Medische kosten.

Naargelang de verzekeraar en het contract zijn die dekkingen geldig in België en in het buitenland. Bepaalde formules dekken ook meerdere voertuigen tegelijk, of ze nu van hetzelfde type zijn (meerdere auto’s bijvoorbeeld) of anders (combinatie van een auto met een motor, een fiets of zelfs met het openbaar vervoer). Heeft u vragen of opmerkingen over uw bijstandsverzekering? Laat ons gerust iets weten door te bellen naar 09/369 01 43 of door ons te mailen op het adres info@verzekeringendonners.be. Vanuit ons kantoor in Wetteren helpen wij graag al uw vragen omtrent uw autoverzekering te beantwoorden! 

Rechtsbijstand

Wat doet een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering kan een ongelooflijke verrijking zijn voor uw autoverzekering binnen en buiten Wetteren. We nemen het voorbeeld van een verkeersongeval. Wie is aansprakelijk op het moment van de vaststelling? Hoe moet de schade worden ingeschat? Wat als er een proces-verbaal wordt opgesteld? Wat moet er gebeuren als de derde geen aansprakelijkheidsverzekering heeft? Wat te doen als, op basis van het aanrijdingsformulier, de verzekeraars BA van de twee partijen niet tot dezelfde conclusies komen? Of als het bedrag van de toegekende vergoeding u onjuist lijkt, of u zelfs een vergoeding wordt geweigerd? Of nog: als u niet tevreden bent met de uitgevoerde herstellingen aan uw voertuig. U wil dat betwisten: is er een specialist die u kan helpen? Een rechtsbijstandverzekering is dan nuttig: daarmee kunt u uw rechten bepalen en ze zo nodig verdedigen voor de rechter als u en de derde niet tot een akkoord komen.

Wat is gedekt in de rechtsbijstandverzekering?

Concreet bieden de meeste verzekeraars:

 • Hulp van specialisten om uw rechten te verdedigen en u te helpen om een vergoeding te krijgen – voor de schade aan uw motor of uzelf – bij een ongeval in verband met uw voertuig;
 • Vergoeding van honoraria (advocaten, experts) en de kosten van een eventuele rechtszaak;
 • De tussenkomst als de aansprakelijke en geïdentificeerde derde u niet kan vergoeden (wegens zijn insolventie);
 • Dekking bij een geschil met een vakman (garagehouder, verkoper enz.);
 • Voorschot op schadevergoeding.

Sluit nu een autoverzekering af bij het beste verzekeringskantoor van Wetteren

Met een goede autoverzekering in uw verzekeringsportefeuille voorkomt u een hoop ellende wanneer u pech hebt in het verkeer, zoals een reisbijstandsverzekering u helpt bij pech op reis. Maak vandaag nog een afspraak door ons te bellen op het nummer 00323690143 of door een e-mail te sturen naar info@verzekeringendonners.be. Eerst zelf uw verzekeringen berekenen is zeker ook een mogelijkheid.