Voorzorgen bij winterse omstandigheden

 

De eerste winterprikken zijn een feit. Hoog tijd om enkele voorzorgen te nemen voor de winterse omstandigheden. Hierbij denken we automatisch aan winterbanden en het extra voorzichtig rijden, maar u doet er ook goed aan om uw huis en tuin te beschermen.

Winterbanden: een must

Gladde wegen, plotse files en aquaplanning... De winter kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Meer en meer Belgen kiezen er dan ook sinds enkele jaren voor om hun wagen uit te rusten met winterbanden. Lees hier waarom dit de juiste keuze is.

Veilig op weg

Het liefst van al wordt de wagen vermeden bij winterse omstandigheden. Wanneer je niet anders kan, neem je best de nodige voorzorgen. Een interessante oplijsting vindt u hier.

Een goede voorbereiding voor huis en tuin

Tijdens de winter doet u er goed aan om uw woning te beschermen tegen vocht-, koud- en vorstproblemen. Enkele maatregelen om uw huis aan de binnen- en buitenzijde te beschermen om problemen te vermijden leest u hier.

Welke autopapieren in de auto?

Het is belangrijk dat u steeds alle nodige documenten bij hebt in de wagen. Bij een ongeval of een controle zouden deze wel eens van pas kunnen komen. Een complete checklist van de nodige documenten vindt u in dit artikel.

Wat indien u een gekwetst dier vindt?

Een gekwetst dier vinden in de tuin of onderweg, het kan iedereen overkomen. Ontdek hier hoe u in dat geval het beste kan handelen.