Ik ga huren: wat nu?

 

​Op het punt om een huurcontract te tekenen? Wat zijn uw rechten en plichten? Is het afsluiten van een woningverzekering verplicht? Bent u huurder of gaat u binnenkort huren, dan zijn dit wellicht vragen die u zich al gesteld heeft. U vindt een antwoord op deze vragen in het volgende bericht.

Is een brandverzekering nodig als huurder?

Wanneer u een huis of appartement huurt, is een brandverzekering niet verplicht. Toch is dit wel een absolute aanrader. Lees er hier meer over.

Hoeveel bedraagt de premie van mijn verzekering?

Het is handig om te weten hoeveel uw verzekeringspremie zal bedragen. Goed nieuws is dat u dit gemakkelijk zelf kan berekenen. Meer hierover op deze website.

Goed verzekerd tijdens de verhuis

De hulp van familie en vrienden tijdens een verhuis is altijd welkom. Het is wel belangrijk dat ook zij goed verzekerd zijn bij een verhuis. Alles over het goed verzekeren tijdens de verhuis vindt u hier.

Alles over het huurcontract

Voor het huurcontract te ondertekenen is het belangrijk te weten of de verhuurder het contract tijdig heeft geregistreerd. Enkele tips voor huurders alvorens het huurcontract te ondertekenen leest u hier.

Enkele tips bij het huren van een appartement

Er kan veel op u afkomen wanneer u een appartement gaat huren. Het is dus belangrijk om alles goed op een rijtje te hebben om niets uit het oog te verliezen. Op deze website vindt u 5 tips om zeker rekening mee te houden.

Wat bij schade aan uw huurwoning?

Bij schade aan uw huurwoning doet u er goed aan de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer over wat u moet doen bij schade aan uw huurwoning leest u hier.

Wie betaalt de vrijstelling bij schade?

Als huurder betaalt u maximaal één keer de vrijstelling per schadegeval. In dit artikel vindt u meer informatie over het betalen van de vrijstelling.