Hoe beveilig ik mijn huis?

 

Inbraken zijn een echte plaag. Toch zijn er enkele zaken om rekening mee te houden om ze te vermijden. Hoe u ze kan tegengaan en wat u moet doen indien er toch ingebroken werd, leest u in het volgende bericht.

Enkele preventietips tegen inbraak

Ongewenst bezoek voorkomen? Ontdek hier 7 tips om inbraak tegen te gaan.

Enkele cijfers over inbraak in België

Bent u geïnteresseerd in cijfers? In dit artikel vindt u er een heleboel over inbraak in België. Zowel over hoeveel er ingebroken wordt als over wat er gestolen wordt.

Hoe denkt een inbreker

Door in het hoofd van een inbreker te kruipen, kan u inbraken tegengaan. Het antwoord op vragen zoals wanneer ze het liefst toeslaan, wat hun favoriete buit is of hoeveel tijd ze nodig hebben om in uw huis binnen te geraken, vindt u hier.

Wat te doen bij een inbraak

Is er toch ingebroken in uw woning? U doet er dan goed aan zo snel mogelijk de politie, de verzekeraar, de eigenaar en de syndicus te verwittigen. Op deze pagina vindt u een stappenplan.

Een optimale beveiliging van uw huis

Er zijn enkele maatregelen die u kan volgen om uw huis optimaal te beveiligen en aan inbraakpreventie te doen. Ontdek ze hier.

Inbraak via kantelraam

Open ramen op klikstand of een open velux zijn buitenkansjes voor inbrekers. Het is dus belangrijk om je ramen en deuren gesloten achter te laten wanneer u het huis verlaat. Lees hier of u toch verzekerd bent indien u dit vergeet.